Gå til indhold

Guide til design af CNC-bearbejdning

Denne vejledning vil hjælpe dig med at forberede dine CNC-bearbejdningsdele til fremstilling.

1. Hvorfor er det vigtigt at kunne producere?

Design for manufacturing, kendt som DFM, sikrer, at de komponenter, du designer, kan fremstilles, hvilket er afgørende for outsourcing. Det er med til at reducere revisioner og turnarounds.

CNC-fremstilling på forespørgsel, CNC-bearbejdning, fræsning og drejning

2. Oversigt

Materialevalg

Norck tilbyder et stort udvalg af materialer til CNC-bearbejdning:

Materiale

Nøjagtighed (mm)

Metaller

Titanium

Rustfrit stål

Statisk legering

Messing

Kobber

Plastik

Delrin (POM)

PEEK

ABS

CPVC

Acetal

HDPE

LDPE

Polycarbonat (PC)

Polypropylen (PP)

PVC

PS

PSU

PPSU

PEI

PET

PMMA

PTFE

Nylon

Finishes

Vi tilbyder følgende finishes til dine CNC-bearbejdningskomponenter:
- Samling
- Nittearbejde
- Pulverlakering
- Polering

Teknikker til CNC-bearbejdning

CNC-bearbejdning betegner forskellige typer af fremstillingsteknikker, men det henviser primært til CNC-drejning og CNC-fræsning.

A. CNC-fræsning:

CNC-fræsning (Computer Numerical Controlled fræsning) er en proces, hvor der anvendes et roterende instrument til at fjerne materiale fra et emne.

Vertical Milling

B. CNC-drejning:

I modsætning til CNC-fræsning, hvor det roterende objekt er instrumentet, roterer emnet ved CNC-drejning ved høje hastigheder for at opnå den nødvendige hastighed til bearbejdningen. Ved CNC-drejning holdes emnet i en drejebænk og drejes ved høje hastigheder.

Longitudinal Turning

Hvordan vælger jeg, hvilken proces der er mest hensigtsmæssig for mit produkt?

CNC-drejning anvendes, når den ønskede form er cylindrisk eller konisk, mens CNC-fræsning anvendes, når den ønskede form er flad.

Valg af materiale

Materialevalget er afgørende for et produkts funktionalitet og udseende. Hårde materialer som titan er mere stive, men det tager længere tid at fremstille end bløde materialer, men bearbejdningsomkostningerne er højere.

Former

Ud over materialet kan også formen på delene påvirke projektomkostningerne. Komplekse former er mere udfordrende at fremstille end primitive former.

En god løsning er at opdele en del med komplekse former i flere dele.Hvis et komplekst hulrum er et must, kan wire EDM være bedst til gennemgående hulrum og EDM-bearbejdning til ikke gennemgående hulrum som i støbehulrum.

CNC Machining Design Guide Shapes

Nøjagtighed

Det er fabrikationens afvigelse fra designet. Enfabrikeret del kan ikke være identisk med 3D-modellen, og designeren skal tilføje tolerancer for accept, det såkaldte toleranceinterval.

For eksempel er en plades tykkelse 10 mm, kaldet nominel dimension. Tilføjelse af et toleranceinterval til den nominelle dimension på ±0,1 mm betyder, at enhver del med en tykkelse på mellem 9,9 og 10,1 mm betragtes som acceptabel.

CNC Machining Design Guide Acuracy

Snævre tolerancer påvirker prisen på delene, og store tolerancer kan påvirke deres funktionalitet.

En god praksis er at analysere deles mellemrum og interferens for at bestemme de væsentlige tolerancer, og for ikke-funktionelle funktioner sænker store tolerancer omkostningerne.

I tolerancesystemet "ISO2768mk" er tolerancen for en lineær dimension på 5 mm f.eks. ±0,1 mm, hvilket er en mellemklasse. En mere grov tolerance er ±0,05 mm, og en stor tolerance er ±0,3 mm.

Vores ingeniører kan analysere dit produkt og foreslå den mest omkostningseffektive geometriske & dimensionelle tolerance (GD&T) i henhold til ISO- og ASME-standarder.

Maksimal størrelse

Vi kan fremstille dele så store som :

Maximum Size

3. Hvordan opnås fremstillingsegnethed?

For at sikre, at dine konstruerede dele kan fremstilles, skal du følge de bedste metoder for at forbedre fremstillbarheden og få produkter af høj kvalitet.

4. Hvad er den bedste praksis?

Vægge

Væggene skal være mindre end 0,5 mm for metaldele og 1 mm for plastdele. Hvis tynde vægge er et must, er metalplader måske et bedre alternativ.

CNC Machining Design Guide Walls

Hulrum

Hulrum fremstilles ved at fjerne materiale fra de rå dele. På grund af værktøjets længde er hulrummenes dybde begrænset til fire gange deres bredde.Dybe hulrum påvirker prisen på emnet, da det tager længere tid at fremstille dem og kræver specialværktøj.

Firkantede hjørner

Et firkantet hjørne er skæringspunktet mellem tre kanter i et hulrum. CNC-bearbejdning kan ikke fremstille firkantede hjørner. Løsningen er at tilføje udfyldninger på kanterne, som vist nedenfor. den anbefalede radius skal være 1/3 af hulrummets dybde eller større.

Hvis det ikke er muligt at tilføje en filet, kan du bruge EDM-bearbejdning .

CNC Machining Design Guide Corners

En anden anbefalet løsning er at tilføje hjørner med hundeknogler som vist nedenfor:

CNC Machining Design Guide Square Corners

Hjørner

Tilføj fileter til udvendige lodrette kanter, hvilket giver mindre spændingsophobning, er mere sikkert ved montering og mere æstetisk.

Fasninger

Tilføj affasninger for at hjælpe med at samle delene og for at bryde skarpe kanter.Undgå at tilføje affasninger for alle skarpe kanter. Hos Norck bryder vi alle skarpe kanter, medmindre andet er angivet.

CNC Machining Design Guide Chamfers

Underskærer

Underskæringer er hulrum, der normalt ikke er tilgængelige, og som kræver specialværktøj, hvilket medfører højere omkostninger. Vi anbefaler at opdele emnet i flere dele for at lette bearbejdningen.

Undercut

Højde af funktion

Den anbefalede højde for et element er fire gange dets bredde.

CNC Machining Design Guide Feature Height

3D-profiler

3D-profiler bearbejdes i henhold til 3D-modellens definition. Det er en kompleks form, der tager tid at programmere og bearbejde, hvilket øger omkostningerne ved emnet. Vi anbefaler at bruge enkle former i stedet, hvis det er muligt.

Huller

Hullers dybde kan nå op på 30 gange den nominelle diameter, i modsætning til hulrum.

Standarddiametrene for huller varierer fra 1 mm til 38 mm. Huller fra 0,05 til 1 mm er mulige, men delens pris vil stige.

Gevind

Vi tilbyder gevindskæring fra #0-80 (ANSI) og M2 (ISO). den anbefalede dybde af gevind er tre gange den nominelle diameter.

VORES SERVICES

HVAD NORCK GØR BEDST

HVORFOR NORCK?

Access to Huge Production Capacity - Norck

Få adgang til enorm produktionskapacitet

Ud over Norcks egen produktionskapacitet har Norck adgang til hundredvis af serviceudbydere af plade-, CNC-bearbejdnings- og 3D-printningstjenester af højeste kvalitet i Europa og USA, hvilket gør Norck til en af de førende digitale producenter i verden.

 Creating Supply Chain

Reducer risici i forsyningskæden

Et samarbejde med Norck reducerer effektivt din risiko for chok i forsyningskæden, uforudsete forsinkelser, prisudsving og kvalitetsproblemer og øger dermed din virksomheds modstandsdygtighed i forhold til outsourcing og forsyningskæden.

Innovation at Work - Norck

Innovation på arbejdspladsen

Udover at være en virksomhed, der arbejder med kunstig intelligens og digital fremstilling, udvikler vi også ekstremt innovative produktionsværktøjer, inventar og selvfølgelig softwareapplikationer som RapidCAD, en yderst intuitiv og innovativ webbaseret CAD-applikation.

Art artificial intelligent system

Kunstig intelligens forstærket

Norck indsamler og bruger tusindvis af datapunkter til at supplere sine ingeniører med et avanceret kunstigt intelligent system, der giver bedre design og fremstillingsmuligheder.

Green Driven - Norck

Grønt drevet

Norck opfordrer sine partnere til at være CO2-neutrale og prioriterer leverandører, der overholder CO2-neutrale krav, frem for leverandører, der ikke overholder kravene.