Gå til indhold

Lær det grundlæggende i 3D-printdesign

Denne vejledning hjælper dig med at forberede dine designede dele til 3D-printning.

1. Hvorfor er det vigtigt at kunne producere?

Design for manufacturing, kendt som DFM, sikrer, at de komponenter, du designer, kan fremstilles, hvilket er afgørende for outsourcing. Det er med til at reducere revisioner og turnarounds.

Avanceret 3D-printning og additiv fremstilling

2. Oversigt

Proces- og materialevalg


Materialevalg er afgørende for et produkts funktionalitet og udseende. Hos Norck tilbyder vi tre 3D-printprocesser. Hver proces anvender en anden teknologi med specifikke materialer, fordele og ulemper.

a) Fused Deposition Modeling (FDM):

FDM 3D-printning tilbyder en billig komponent med gennemsnitlig nøjagtighed og anvender termoplast til 3D-printning. Det bruges primært til små dele med gennemsnitlige detaljer og specialiserede fremstillingsværktøjer som f.eks. fastgørelser og jigs. Der kræves en efterbehandling for at fjerne overskydende materiale eller grater og for at glatte overfladerne.

b) Stereolitografi (SLA):

SLA 3D-printing er kendt for god præcision, ensartet styrke (på grund af polymerisering af harpiks), finere detaljer og glatte overflader. De udskrevne modeller er mindre stive end FDM-udskrevne modeller. Omkostningerne er højere end ved FDM, da det kræver en betydelig mængde efterbehandling. Det bruges hovedsagelig til prototyper af forme, konceptuelle modeller og smykker.

c) Selektiv lasersintring (SLS):

SLS 3D-printning giver stive modeller. Materialer, der anvendes i SLS, er mere skrøbelige end dem, der anvendes i FDM eller SLA. Udskrevne modeller kan færdiggøres ved hjælp af slibning, polering eller sprøjtelakering. Det bruges til jigs, fixturer, som erstatning for metaldele og proteser.
Norck tilbyder et stort udvalg af 3D-printmaterialer :

Familie af materialer

Materiale

Termoplast

ABS

PC

PEEK

PETG

PLA

PVA

TPU

Harpiks

Standard

Højstyrke

Gennemsigtig

Gummi

Fleksibel

Metaller

Titanium

Rustfrit stål

Aluminium

Messing

Bronze

Inconel

Finishes

Vi tilbyder følgende finishes til dine 3D-printkomponenter :
- Maling
- Finishing af klare dele
- Teksturering
- Afmaskering
- Termisk hærdning
- Polering

3. Hvordan opnås fremstillingsegnethed?

For at sikre, at dine konstruerede dele kan fremstilles, skal du følge de bedste metoder for at forbedre fremstillbarheden og få produkter af høj kvalitet.

4. Hvad er den bedste praksis?

1. Maksimal størrelse

Vi kan udskrive dele så store som :

Learn 3D Printing Design Fundamentals

2. Tolerancer

Det er fabrikationens afvigelse fra konstruktionen. En fremstillet del kan ikke være identisk med 3D-modellen, og designeren skal tilføje tolerancer til accept, som kaldes toleranceinterval.

For eksempel er en vægs højde 10 mm, kaldet den nominelle dimension. Tilføjelse af et toleranceinterval til den nominelle dimension på ±0,1 mm betyder, at enhver del med en tykkelse på mellem 9,9 og 10,1 mm betragtes som acceptabel.

Tolerances Intervals

3. Vægtykkelse og højde:

Afhængigt af 3D-printteknikken bør væggenes tykkelse være tykkere end den mindste vægtykkelse, der er vist nedenfor, og højden bør ikke overstige den maksimale højde.

Wall thickness and height

4. Udhæng:

I 3D-printning lægges lagene på eksisterende materiale. De lag, der ligger over intet eksisterende materiale, kaldes overhæng. Afhængigt af 3D-udskrivningsmetoden skal overhæng, der er større end visse grader, understøttes.

Tolerances - Best Practice

5. Broer:

Broer forbinder vægge uden at have brug for støtte, når de er under den maksimale længde. For længere broer er det nødvendigt at tilføje broer.

Bridges connect walls without needing support

6. Afstande:

Ved 3D-printning er det muligt at printe hele funktionelle samlinger eller flere dele. Vi anbefaler, at der skal være 0,4 mm mellem komponenterne.

7. Prægede og indgraverede detaljer:

Prægede og graverede må ikke overstige den maksimale dybde og bredde.

Embossed & engraved details

8. Stiftdiameter:

Stiften må ikke være tyndere end nedenstående mål.

Pin diameter

9. Huller:

Mindstehullernes diameter er som følger.

The minimumdiameters of holesare

10. Filopløsning:

Når du gemmer en 3D-model som STL, anbefaler vi at øge detaljeringsniveauet ved at bruge den fine indstilling i stedet for den grove. Fine STL-filer har glattere overflader.

 File resolution

11. Tråde:

Undgå rektangulære gevind for at minimere spændinger. Vi anbefaler at bruge trapezformede sektionsgevind og skruer. Den minimale gevindstørrelse er 1 mm

Rectangular threads

VORES SERVICES

HVAD NORCK GØR BEDST

HVORFOR NORCK?

Access to Huge Production Capacity - Norck

Få adgang til enorm produktionskapacitet

Ud over Norcks egen produktionskapacitet har Norck adgang til hundredvis af serviceudbydere af plade-, CNC-bearbejdnings- og 3D-printningstjenester af højeste kvalitet i Europa og USA, hvilket gør Norck til en af de førende digitale producenter i verden.

 Creating Supply Chain

Reducer risici i forsyningskæden

Et samarbejde med Norck reducerer effektivt din risiko for chok i forsyningskæden, uforudsete forsinkelser, prisudsving og kvalitetsproblemer og øger dermed din virksomheds modstandsdygtighed i forhold til outsourcing og forsyningskæden.

Innovation at Work - Norck

Innovation på arbejdspladsen

Udover at være en virksomhed, der arbejder med kunstig intelligens og digital fremstilling, udvikler vi også ekstremt innovative produktionsværktøjer, inventar og selvfølgelig softwareapplikationer som RapidCAD, en yderst intuitiv og innovativ webbaseret CAD-applikation.

Art artificial intelligent system

Kunstig intelligens forstærket

Norck indsamler og bruger tusindvis af datapunkter til at supplere sine ingeniører med et avanceret kunstigt intelligent system, der giver bedre design og fremstillingsmuligheder.

Green Driven - Norck

Grønt drevet

Norck opfordrer sine partnere til at være CO2-neutrale og prioriterer leverandører, der overholder CO2-neutrale krav, frem for leverandører, der ikke overholder kravene.

FÅ MERE AT VIDE OM VORES MULIGHEDER